HockeyNews
PLUS

Fick inte förlängt med Leksand — klar för spel i Norge

(9285) Mattias Nilsson
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 16 juli 2019

FacebookXWhatsApp

Mattias Nilsson fick inte förlängt med Leksand efter SHL-avancemanget. Nu fortsätter han karriären i norska Sparta Sarpsborg. 

— Vi får en väldigt professionell och bra spelare för GET-ligaen, säger tränaren Sjur Robert Nilsen till klubbens hemsida.  

Efter att ha gått hockeygymnasium och SHL-debuterat för Leksands IF valde Mattias Nilsson att lämna klubben för spel i Timrå våren 2014. Efter tre år i Medelpad vände han dock åter till Dalarna och Leksand inför säsongen 17/18.

Skador höll honom borta från spel långa stunder under hans första säsong och han avslutade säsongen på lån hos Borlänge HF i Hockeyettan. Även den gångna säsongen kantades av en del skador, men den 25 år gamle gotlänningen var i allra högsta grad bidragande i Leksands framgångar. Dagarna efter att August Berg skickat klubben tillbaka till SHL fick dock Mattias veta att det inte skulle bli någon fortsättning för honom i Leksand. Sedan har det varit tyst — fram tills i dag. 


Mattias Nilsson i Timrå-tröjan. Foto: Bildbyrån.


Under tisdagseftermiddagen meddelade nämligen den norska klubben Sparta Sarpsborg att man kommit överens med Nilsson om ett ettårskontrakt. 

— Jag hade samtal med Martin Grönberg i vintras om Mattias och om det skulle kunna vara aktuellt att få honom till Sarpsborg. Vi får en väldigt professionell och bra spelare för GET-ligaen. Han är kanske i en liknande situation som Grönberg var i, där han behöver ett miljöombyte och då är Norge ett bra alternativ, säger tränaren Sjur Robert Nilsen. 

I Sparta återförenas Nilsson med just Martin Grönberg och Sjur Robert Nilsen från tiden i Leksand. I klubben finns även svenskarna Robin Karlsson, Kristian Jakobsson och Victor Öhman. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!